Welke gekoelde vitrine voor fruit en groenten?

De gekoelde vitrine of het koel meubel is een professioneel koelmeubel dat essentieel is voor het opslaan van gemakkelijk bederfelijke producten, vooral fruit en groenten in uw winkel. Om de juiste gekoelde vitrine of professionele roestvrij stalen gekoelde vitrine voor voedselopslag te kiezen. Het is belangrijk de kenmerken van deze koelapparatuur te kennen. Statische koeling of geventileerde koeling? Negatieve of positieve kou? Ontdek alles wat u moet weten over de soorten koelvitrines of -kasten om uw keuze te maken. Hier kunt u zien welke koelvitrines voor welk product, voor een delicatessenzaak of andere.

De gekoelde vitrine of koelbox in een paar regels

Een koelvitrine of koelbox is een koelmeubel dat wordt gebruikt om verschillende producten in de winkel op te slaan: fruit, groenten, vlees (slagerij), dranken (bar). U vindt de wandkast of de verlichte vitrinekast in supermarkten, slagerijen, bakkerijen, enz. Gekoelde vitrines of professionele koelkasten garanderen een betere bewaring van levensmiddelen in de tijd dankzij de koude. Koelkasten of vitrines voor fruit en groenten zijn meestal gemaakt van roestvrij staal en zijn gemakkelijk te onderhouden. Zij bieden een goed zicht op de uitgestalde producten zoals groenten en fruit. Het is mogelijk een prijsopgave te krijgen afhankelijk van het model van kast dat u wenst aan te schaffen en in uw winkel te installeren. De gekoelde vitrine of de professionele roestvrij stalen gekoelde vitrine kan worden gekozen naar gelang van uw behoeften en de ruimte waar hij zal worden opgeslagen. Het is dus van belang bepaalde punten te identificeren: de motor die aan uw behoeften zal voldoen, de geschikte koeleenheid en de mobiliteit van de gebruikte vitrine.

Wat zijn de soorten motoren voor gekoelde vitrines of kasten?

vitrines-ou-armoires-refrigerees

De gekoelde vitrine of koelvitrine kan worden ingedeeld volgens het type motor:

  • Geïntegreerde motor: dit type koeler heeft een geïntegreerde motor, wat het onderhoud vergemakkelijkt;
  • De losgekoppelde motor: deze motor bevindt zich buiten de koelruimte.

Het verschil tussen deze twee motortypes ligt in het vermogen van elk. Dus, de gehuisveste motor is minder krachtig dan de gedissocieerde motor. Deze laatste vergt echter een complexer onderhoud. Voor de prijs is er een verschil tussen de 2 types, namelijk: Een prijs tussen 500 € en 5000 € voor een kast met een ingebouwde motor, en een prijs tussen 1000 € en 7500 € voor een koelinstallatie met een losgekoppelde motor.

Vaste of mobiele roestvrij stalen kast:

Afhankelijk van uw behoeften en de omgeving waarin de kast zal worden opgeslagen, kunt u kiezen voor een vaste of een mobiele koelunit. Vaste kasten zijn bedoeld voor een specifieke en permanente locatie. Verrijdbare kasten, voorzien van wielen, zijn afneembaar en kunnen worden aangepast aan grote ruimten.

Welk koelaggregaat moet ik kiezen?

 Larmoire-vitrine-en-inox-negative Er zijn 2 soorten koelers voor koelvitrines: positieve en negatieve koelers.

Er zijn verschillende soorten gekoelde vitrines, zoals bijvoorbeeld de sala debt gekoelde vitrine.

Roestvrij staal negatief kabinet/glas kabinet

De negatieve kast wordt gekenmerkt door een toegepaste temperatuur van minder dan 0°C. Afhankelijk van het model kan de kast -18°C of zelfs -24°C of een vriestemperatuur van -50°C bereiken. Negatieve temperatuur wordt hoofdzakelijk gebruikt voor de opslag van bevroren levensmiddelen en producten (vlees, vis, diepvriesgroenten, enz.). Het belangrijkste voordeel van het invriezen of diepvriezen van levensmiddelen is het langdurige behoud van de smaak. Dit type kast is zeer populair in de horeca.

Het positieve roestvrijstalen kabinet

De temperatuur van de positieve kast is gelijk aan of iets hoger dan 0°C. Zo is er, afhankelijk van het model, een opslagtemperatuurbereik van 0°C tot 10°C. Deze positieve koelvitrine wordt gewoonlijk aangetroffen in slagerijen, bakkerijen of voor het uitstallen van zuivelproducten en eieren, of van dranken. Zuivelproducten, fruit en groenten moeten koel worden bewaard. De ideale temperatuur voor het bewaren van groenten en fruit ligt tussen 6°C en 10°C.

Wat moet ik kiezen tussen statische en geventileerde koeling?

Naast de koelunit kunt u uw koelunit ook kiezen op basis van het type koeling dat hij levert: statische of geventileerde koeling.

Statische koeling

De statische koeleenheid werkt als een huishoudkoelkast. Met een koelsysteem dat door de hele koelruimte circuleert, brengt dit type kast het risico van ongelijke temperatuur met zich mee. Modellen met statische koeling zijn niet geschikt voor zwaar gebruik, maar wel voor kleinere budgetten. Met statische koeling kunt u voedsel vochtig houden zonder mist op uw vitrine te creëren.

Geventileerde koeling

Dit type kast heeft een ventilatorkoelsysteem dat koude lucht door de hele kast stuurt. Dit zorgt voor een gelijkmatige temperatuur. Ventilatorkoeling voorkomt de groei van bacteriën op voedsel door de koude gelijkmatig te verdelen. Het veroorzaakt ook geen beslaan van uw vitrine. De keuze van de gekoelde groente- en fruitkast voor uw winkel hangt dus af van uw behoeften, het soort levensmiddelen dat moet worden bewaard (vers of diepgevroren) en uw budget. Vergelijk dus de prijzen die bij u passen en controleer het type van elk model dat te koop is, de capaciteit in liters, evenals de praktische accessoires voor uw gebruik (deuren, roestvrijstalen roosters, roestvrijstalen legplanken, enz)

 

U kunt zien hoe u uw koelvitrine kunt optimaliseren, vooral als u koelvitrines met roterende schappen neemt of wanneer u uw koelvitrine moet openen of sluiten.