Welke koelvitrine voor groenten en fruit?


Welke koelvitrine voor groenten en fruit?

De koelvitrine of koelmeubel is een professioneel koelmeubel dat onmisbaar is voor de bewaring van gemakkelijk bederfelijke produkten, met name groenten en fruit in uw winkel. Om de juiste koelvitrine of professionele roestvrijstalen koelvitrine voor voedselbewaring te kiezen. Het is belangrijk de kenmerken van deze gekoelde apparatuur te kennen. Statische koeling of geventileerde koeling? Negatieve kou of positieve kou? Ontdek alles wat u moet weten over de soorten koelvitrines of -kasten om uw keuze te maken

De koelvitrine of gekoelde vitrine in een paar regels

Een koelkast of koelvitrine is een koelmeubel dat wordt gebruikt om verschillende producten in de winkel te bewaren: fruit, groenten, vlees (slagerij), dranken (bar). U vindt de wandkast of de glazen en verlichte kast in supermarkten, slagerijen, bakkerijen, enz. Gekoelde vitrines of professionele koelkasten garanderen een betere houdbaarheid van voedingswaren in de loop van de tijd door de koude. Koelkasten of vitrines voor fruit en groenten zijn meestal gemaakt van roestvrij staal en zijn gemakkelijk te onderhouden. Zij bieden een goed zicht op uitgestalde producten zoals fruit en groenten. Het is mogelijk om een schatting te krijgen op basis van het model van kast dat u wenst te verwerven en te installeren in uw winkel. De gekoelde vitrine of de professionele roestvrij stalen koelvitrine kan worden gekozen naar gelang van uw behoeften en de ruimte waar hij zal worden opgeslagen. Het is dus van belang bepaalde punten te identificeren: de motor die aan uw behoeften beantwoordt, de aangepaste koeleenheid en de mobiliteit van de gebruikte vitrine.

Wat zijn de motortypes voor gekoelde vitrines of kasten?

vitrines-ou-armoires-refrigerees

De gekoelde vitrine of gekoelde kast kan worden gecategoriseerd volgens het type van motor:

  • Ingebouwde motor: dit type koelvitrine heeft een geïntegreerde motor en vergemakkelijkt het onderhoud ervan;
  • De losgekoppelde motor: deze motor bevindt zich buiten de koelruimte.

Het verschil tussen deze twee motortypes ligt in het vermogen van elk. De gehuisveste motor is dus minder krachtig dan de gedissocieerde motor. Deze laatste vergt echter een complexer onderhoud. Voor de prijs is er een verschil tussen de 2 types, nl: Een prijs tussen 500 € en 5000 € voor een kast met een ingebouwde motor, en een prijs tussen 1000 € en 7500 € voor een koeluitrusting met een gedissocieerde motor.

Vaste of mobiele roestvrij stalen kast:

Afhankelijk van uw behoeften en de omgeving waarin de kast zal worden opgeslagen, kunt u kiezen voor een vaste koelinstallatie of een mobiele koelruimte. Vaste kasten zijn bedoeld voor een precieze en permanente locatie. Terwijl verrijdbare kasten, voorzien van wieltjes, verwijderbaar zijn en kunnen worden aangepast aan grote ruimten.

Welk koelaggregaat kiezen?

 Larmoire-vitrine-en-inox-negative Er zijn 2 soorten koelers voor koelvitrines: de positieve koeler en de negatieve koeler.

De negatieve roestvrij stalen kast/glas vitrine

De negatieve kast wordt gekenmerkt door een toegepaste temperatuur van minder dan 0 °C. Afhankelijk van het model kan de kast -18 °C of zelfs -24 °C of een vriestemperatuur van -50 °C bereiken. De negatieve temperatuur wordt hoofdzakelijk gebruikt voor de opslag van bevroren levensmiddelen en producten (bevroren vlees, vis, groenten, enz.). Het belangrijkste voordeel van het invriezen of diepvriezen van levensmiddelen is het langdurige behoud van de smaak. Het is in de cateringsector dat dit model van kast zeer aanwezig is.

De positieve roestvrij stalen kast

De temperatuur die door de positieve kast wordt toegepast, is gelijk aan of iets hoger dan 0 °C. Zo is er, afhankelijk van het model, een opslagtemperatuurbereik van 0 °C tot 10 °C. Deze positieve koelvitrine wordt over het algemeen aangetroffen in slagerijen, bakkerijen of voor de uitstalling van zuivelproducten en eieren, of dranken. Zuivelproducten, fruit en groenten moeten vers worden gehouden. De ideale temperatuur voor het bewaren van fruit en groenten ligt tussen 6°C en 10°C.

Wat te kiezen tussen statische of geventileerde koeling?

Naast de koelunit kunt u uw koelmeubel ook kiezen op basis van het type koude dat hij levert: statische of geventileerde koeling.

Statische koeling

De statische koude kast werkt als een huishoudkoelkast. Met een koelsysteem dat door het hele koelmeubel circuleert, houdt dit type kast een risico van niet-homogene temperatuur in. Statische koude modellen zijn niet geschikt voor intensief gebruik, maar wel voor kleine budgetten. Met statische koeling kunt u voedsel vochtig houden zonder mist op uw vitrine te creëren.

Geventileerde koeling

Dit type kast heeft een ventilatorkoelsysteem dat koude lucht door de hele kast stuwt. Dit zorgt voor een homogene temperatuur. De geventileerde koude voorkomt de groei van bacteriën op het voedsel door de koude gelijkmatig te verdelen. Het veroorzaakt ook geen mist op uw vitrine. De keuze van de gekoelde groente- en fruitkast voor uw winkel hangt dus af van uw behoeften, het soort levensmiddelen dat moet worden bewaard (vers of diepgevroren) en uw budget. Vergelijk dus de prijzen die bij u passen en controleer het type van elk model dat te koop is, de capaciteit in liters, evenals de praktische accessoires voor uw gebruik (deuren, roestvrijstalen roosters, roestvrijstalen legplanken, enz.)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *