Gekoelde vitrine open of gesloten, welke te kiezen


Gekoelde vitrine open of gesloten, welke te kiezen

Een professionele koelvitrine is de laatste schakel in de voedselkoelketen voordat het voedsel uiteindelijk eigendom wordt van de consument. In dit stadium is het van essentieel belang de waarde van het voedsel te verhogen en tegelijk de bewaring ervan te garanderen. Met andere woorden, de functie van de koelkast is het bewaren van levensmiddelen bij een bepaalde koude of omgevingstemperatuur met het oog op de commerciële verkoop. Als onderdeel van de over het algemeen ononderbroken koudeketen wordt deze apparatuur alleen gebruikt om de temperatuur van het voedsel te handhaven. Over het algemeen is deze machine gemaakt van roestvrij staal. In de conventionele voedselkoelketen vindt koeling of bevriezing plaats tijdens het productie- of fabricageproces. Of de koelvitrine of koelvitrine nu verticaal, horizontaal, positief, negatief, met een open of gesloten deur is, de koelkast bestaat uit drie hoofdonderdelen: een meubelondersteuningsstructuur; een koelelement; en een nuttige verkoopruimte, d.w.z. de containers. De deuren kunnen schuivend of niet-schuivend zijn. En elke koelkast heeft een automatisch ontdooisysteem.

Open gekoelde vitrine

vitrine réfrigérée Een open koelvitrine wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het uitstallen van verse producten in het algemeen. De functie van dit type koelvitrine is het uitstallen van vers voedsel in een supermarkt of winkel, en ook voor het conserveren van voedsel. Het koelsysteem van dit type gekoelde vitrine kan statisch of geventileerd zijn, of het is gemaakt van roestvrij staal of staal. Het voordeel van dit model koelvitrine is dat een grote hoeveelheid verse produkten in de etalage kan worden uitgestald om de kooplust van de consument te vergroten. Met behulp van deze professionele open vitrines kan gemakkelijk een zelfbedieningssysteem worden opgezet, zodat de klanten zelf levensmiddelen of vele andere artikelen kunnen kopen. De verticale open koelvitrine: dit type koelvitrine is uitgerust met een nachtgordijn om het verlies van koude te beperken en heeft 4 legborden. Verschillende winkels verkopen dit type glazen koelkast voor professionals tegen een prijs die voor iedereen betaalbaar is.

Gekoelde wandvitrine

vitrine réfrigérée murale Het is een gekoelde kast met afmetingen die geschikt zijn voor elke verkoopruimte. Product details Het gekoelde showroommodel voor wandmontage is 680 mm breed, 1985 hoog en 737 mm diep (afmetingen). Hierdoor kunnen levensmiddelen gemakkelijk worden bewaard terwijl de temperatuur van de producten tussen + 2° C en + 4° C wordt gehandhaafd. De 4 displayniveaus hebben een inhoud van 58 liter tot 438 liter, waardoor de verschillende voedingsproducten goed tot hun recht komen. De eenheid van deze wandkoelvitrine wordt op afstand bediend met een koelsysteem op positieve temperatuur. Deze koelkasten zijn verkrijgbaar in verschillende nationale en internationale winkels. Er zijn verschillende details die ter plaatse moeten worden gecontroleerd alvorens tot aankoop over te gaan.

Gesloten gekoelde vitrine

vitrine réfrigérée fermé Om meer energie te besparen, zijn gesloten etalageruiten het meest efficiënt. Gesloten koelvitrines verbruiken tot de helft van de energie, ongeacht of zij van roestvrij staal of staal zijn gemaakt. Sommige vitrines hebben binnenverlichting. Deze verlichting is zeer nuttig om de producten te accentueren en ze duidelijk zichtbaar te maken. Een gesloten koelvitrine is ook zeer energie-intensief, enerzijds omdat meer elektriciteit wordt verbruikt om licht op te wekken, en anderzijds omdat de verlichting warmte verspreidt, die door het koelsysteem moet worden gecompenseerd door meer energie te verbruiken. Bovendien bespaart dit koelapparaat met een gesloten deur meer energie dan dat met een open deur. De functie van de gekoelde vitrine is het opslaan en uitstallen van voedsel. Het koelsysteem van dit type vitrine kan statisch of geventileerd zijn. Hier is de beschrijving met de details van het model van de gesloten koelvitrine.

Professionele gesloten koelvitrine (ref.: AISI304) :

Product details De buitenstructuur van de professionele vitrine is gemaakt van geëmailleerd staal. Het aanrecht is gemaakt van voor voedsel geschikt graniet (dienstzijde). Het is een roestvrijstalen display van referentie AISI304 met LED-verlichting. De positieve statische koeling is + 4 / + 6 ° C. Elke deur van dit koelkastmodel is verticaal en gemaakt van gehard glas. Het heeft 2 niveaus van LED-verlichting display. Om het water te ontdooien, bevat de koelvitrine met gesloten deuren een plastic bakje voor het legen (inbegrepen). De temperatuurregeling van dit type koelvitrine is elektronisch. De koude kamer is uitgerust met een anticorrosie-verdamper. De afmetingen van deze vitrine zijn 2500 mm breed, 1350 mm hoog en 750 mm diep. De uitstalniveaus van dit type koelvitrine komen overeen met een inhoud van 50 liter tot 200 liter. Deze professionele gekoelde vitrine heeft een op afstand bedienbare of positieve koeling.

Dingen om te overwegen bij het kiezen van een gekoelde vitrine

Er zij op gewezen dat er geen voorkeur is tussen een open of gesloten koelvitrine, het zijn beide professionele machines met verschillende keuzemogelijkheden wat afmetingen betreft (hoogte, breedte, diepte). Deze professionele koelinstallaties zijn gemaakt voor de bewaring en opslag van levensmiddelen. Het hangt af van de commerciële activiteit van de persoon of gewoon van zijn smaak. De keuze van koelvitrines kan echter een positieve of negatieve invloed hebben, afhankelijk van de technische kenmerken, de esthetiek en de integratie met de verkoopruimte en naar gelang van het soort levensmiddelen dat moet worden bewaard. Er zijn veel verschillende soorten gekoelde vitrines om aan alle behoeften van detailhandelaars te voldoen en elk type gekoelde vitrine wordt vervaardigd naar gelang van het voedsel dat het bevat: ijsvitrine, gebaksvitrine, broodjesvitrine, drankenvitrine, enz. Afhankelijk van de inrichting van het restaurant zijn er verschillende keuzemogelijkheden: display, toonbankdisplay, wanddisplay, mobiele vitrines, frontvitrine, enz. Wat het type verlichting betreft: het verlichten van de koelvitrine betekent: uw producten te koop aanbieden. De lampen moeten dus van goede kwaliteit zijn en tegelijkertijd zuinig. Wat de prijs betreft, vertegenwoordigt de gekoelde vitrine een aanzienlijk budget. Met een standaardmodel koelvitrines die op de toonbank worden geplaatst, is de prijs niet erg hoog. Anderzijds, voor professionele mobiele koelapparatuur, met grote, high-end lampen: de prijs is vrij hoog. De dienstverlening van de gebruikers van gekoelde vitrines hangt af van de professionele uitrusting die zij gebruiken. De keuze van een koelvitrine is niet eenvoudig, aangezien de keuze negatieve of positieve gevolgen kan hebben in verband met de activiteit van de gebruiker. Er is ook de statische gekoelde vitrine en de geventileerde gekoelde vitrine. De koeling wordt verzorgd door een compressoreenheid die zich in de koelapparatuur zelf bevindt. Het ontdooien mag niet worden verwaarloosd voor een betere productie van glazen koelkasten. Of het nu gaat om positieve of negatieve koelkasten, ontdooien is verplicht. Kortom, een open of gesloten koelvitrine optimaliseert de snelheid en het gemak waarmee producten toegankelijk zijn, zowel aan de klant- als aan de verkoperszijde. Bovendien zijn details over deze gekoelde vitrines beschikbaar op online verkoopsites.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *