Onze top 5 chocolade dessert recepten

Chocolade, misschien wel een van de beste antidepressiva die er is! Inderdaad, wat zouden desserts zijn zonder chocolade. Afgezien van het feit dat het je geest verheft, is chocolade misschien wel het populairste ingrediënt in onze keuken als het gaat om het maken van een dessert. Of het nu witte, pure, melk of andere chocolade is, er bestaan honderden even heerlijke recepten die deze kerst aan de verwachtingen van uw gasten zullen voldoen! Eenvoudige, snelle en onovertroffen chocoladerecepten zijn voor iedereen beschikbaar in het comfort van hun eigen huis. U kunt ook onze 4 heerlijke ricotta dessertsbekijken.

Onze ideeën voor 100% chocoladeplezier voor uw gasten!

Er zijn duizend en één ideeën voor chocolade recepten. Cake, taart, vochtig, fondant, charlotte, brownies, taart …. Al deze recepten zijn even gemakkelijk te bereiden als ze lekker zijn. Heb je geen chocolade-ideeën meer voor Kerstmis? Zet je pot Nutella weg en neem een beslissing!

Chocolade Fudge Cake (6 personen – 40 minuten)

Chocoladetaart is waarschijnlijk het meest populaire chocoladedessert ter wereld. Eenvoudig en nooit teleurstellend, ontdek hoe je een heerlijke chocoladecake maakt.

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 100 g poedersuiker

Voorbereiding

Verwarm je oven voor op 180°C. Neem een steelpan en smelt de gehakte chocolade en boter op een laag vuur. Doe de suiker, eieren en bloem in een andere kom en meng. Wanneer het chocolade-botermengsel gesmolten is, giet u het in de andere kom en mengt u het opnieuw. Beboter en bebloem een vloer voordat u die in uw cakebeslag giet. Bak gedurende 20 minuten. Als de cake er na 20 minuten nog niet gaar uitziet, is dat normaal. Laat het afkoelen en dan dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem dem demgateau-chocolat

Donkere chocoladetaart (6 personen – 50 minuten)

Dit recept is perfect voor Kerstmis en zal alle liefhebbers van pure chocoladedesserts bekoren! Deze cake is minder calorierijk dan andere chocoladesoorten en zal uw maaltijd op een zeer aangename manier verrijken.

Ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 1 ei
  • 40 g suiker
  • 1 snuifje zout
  • 1 ei

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C en bereid het deeg voor door de droge ingrediënten te mengen. Voeg vervolgens de boter in stukjes en het ei toe alvorens te mengen. Kneed het deeg tot u genoeg hebt om een bal te vormen. Maak het deeg plat met een deegroller en leg het in de taartvorm. Verwijder het overtollige deeg van de randen. Bak het deeg 15 minuten op een bakplaat en pulseer het zodat het niet opbolt. Smelt de chocolade in stukjes door het over de hete room te gieten en wacht 1 minuut. Meng tot een homogene textuur en laat afkoelen. Zodra het deeg gaar is, mengt u het losgeklopte ei met het chocolade-roommengsel. Giet het dan over het deeg en bak het 10 minuten. Voeg desgewenst een beetje cacaopoeder toe zodra de cake is afgekoeldtarte-chocolat

Chocolade Moelleux (40 minuten – 6 personen)

Nog zo’n perfect kerstdessert, chocoladefondant, dat gegarandeerd bij iedereen aan tafel in de smaak zal vallen. Kijk eens naar het recept.

moelleux-chocolat Ingrediënten

  • 125 g bloem
  • 125 g boter
  • 4 eieren
  • ½ zakje gist

Voorbereiding

Verwarm eerst de oven voor op 180°C en smelt de chocolade in een pan op een zacht vuurtje. Haal de pan uit de pan en voeg de boter, de bloem en het bakpoeder toe. Meng in een andere kom de eidooiers met de suiker en een druppeltje water. Voeg dit bij het chocolademengsel. Klop de eiwitten stijf en vouw ze voorzichtig in de pan. Giet het dan in een beboterde bakplaat. Bak gedurende 35 minuten. Geniet ervan.

Chocolademousse (15 minuten – 6 personen)

De chocolademousse, een gourmetdessert bij uitstek, zal jong en oud bekoren.

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 1,5 zakjes vanillesuiker

Voorbereiding

Scheid in een kom de eiwitten van de jonge eieren. Smelt de chocolade au bain-marie in een steelpan. Haal van het vuur, giet de eierdooiers en de suiker erbij en meng. Klop de eiwitten stijf en voeg ze bij het mengsel. Giet in glazen en zet minstens 2 uur in de koelkast. Voeg cacaopoeder toe voor dec dec dec dec dec dec decmousse-chocolat

Chocolade Fondant (22 min – 6 pers)

Deze kleine chocoladevormpjes zullen uw gasten doen watertanden bij het zien van smeltende chocolade.

Ingrediënten

  • 180 g pure chocolade + 8 vierkantjes
  • 5 eieren
  • 120 g poedersuiker
  • 53g boter
  • ½ eetlepel bloem

Voorbereiding

Smelt de chocolade en de boter in een steelpan en meng tot een gladde pasta. Verwarm de oven voor op 210°C alvorens de eieren, suiker en bloem in een kom te mengen. Roer het chocolademengsel erdoor. Giet 1/3 van het mengsel in de schaaltjes. Leg 2 blokjes chocolade in elke ramekin alvorens de rest van het mengsel erin te gieten. Zet de vormpjes tot 12 minuten in de oven. Haal ze eruit en eet ze op terwijl ze nog warm zijn!

Als je veganist bent, nodig ik je uit om te kijken naar 3 veganistische dessertrecepten voor Kerstmis. En als u een liefhebber bent van rood fruit, nodig ik u uit om 5 dessertideeën met rood fruit voor Kerstmiste bekijken.