Onze Top 5 Chocolade Dessert Recepten


Onze Top 5 Chocolade Dessert Recepten

Chocolade, misschien wel een van de beste antidepressiva die er zijn! Inderdaad, wat zouden desserts zijn zonder chocolade. Naast het versterken van het moreel is chocolade misschien wel het meest populaire ingrediënt in onze keuken als het gaat om het beginnen van een dessert. Of het nu wit, puur, melk of op een andere manier is, chocolade biedt honderden recepten die net zo lekker zijn als elkaar en die voldoen aan de verwachtingen van uw gasten voor Kerstmis! Eenvoudige, snelle en onverslaanbare chocoladerecepten zijn voor iedereen toegankelijk vanuit het comfort van zijn of haar eigen huis.

Onze ideeën voor 100% chocoladeplezier voor uw gasten!

Er zijn duizend en een chocolade-gebaseerde receptideeën. Taart, taart, vochtig, fondant, charlotte, brownies, taart… Al deze recepten zijn even eenvoudig te bereiden als uitstekend. Heb je geen chocolade-ideeën meer voor Kerstmis? Zet je potje Nutella weg en neem een beslissing!

Smeltende chocoladecake (6 personen – 40 minuten)

Chocoladecake is waarschijnlijk het meest populaire chocoladedessert ter wereld. Eenvoudig en nooit teleurstellend, ontdek hoe je een heerlijke chocoladetaart kunt maken.

Ingrediënten

  • 200 g pure chocolade voor banketbakkerswerk
  • 100 g boter
  • 3 eieren
  • 50 g bloem
  • 100 g gr griessuiker

Voorbereiding

Verwarm uw oven voor op 180°C. Neem dan een steelpan en smelt de in stukjes gesneden chocolade en boter op laag vuur. Voeg de suiker, eieren en bloem toe aan een andere kom en meng. Wanneer het chocolade-botermengsel gesmolten is, giet u het in de andere kom en mengt u het opnieuw. Boter en meel een grond voor het gieten van het deeg van je taart. Bak in de oven voor 20 minuten. Na 20 minuten, als de taart niet gaar aanvoelt, is het normaal. Laat het afkoelen en haal het dan uit de malgateau-chocolat

Donkere chocoladetaart (6 personen – 50 minuten)

Dit recept is ideaal voor Kerstmis en zal alle liefhebbers van pure chocoladedesserts in verrukking brengen! Minder calorieën dan andere pralines, deze taart zal uw maaltijd op een heel mooie manier stippelen.

Ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 100 g boter
  • 1 ei
  • 40 g suiker
  • 1 snuifje zout
  • 200 g pure chocolade
  • 20 cl enkele crème
  • 8 cl melk
  • 1 ei

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C en bereid het deeg door de droge ingrediënten te mengen. Voeg vervolgens de boter in stukken en het ei toe alvorens het te mengen. Kneed het deeg tot je genoeg hebt om een bal te vormen. Maak het deeg plat met een deegroller en plaats het in de taartvorm. Verwijder het overtollige deeg van de randen. Bak het deeg 15 minuten met een bakplaat en peulvruchten, zodat het niet opzwelt. Smelt de chocolade in stukjes door er de warme room overheen te gieten en wacht 1 minuut. Mengen om een gelijkmatige textuur te verkrijgen en laten afkoelen. Zodra het deeg gaar is, meng je het opgeklopte ei met het chocolade-roommengsel. Giet het dan over het deeg en bak het 10 minuten. Voeg desgewenst een beetje cacaopoeder toe als de taart is afgekoeldtarte-chocolat

Chocolade Moelleux (40 minuten – 6 personen)

Nog zo’n perfect dessert voor Kerstmis, de chocoladefondant voldoet gegarandeerd aan alle smaken rond de tafel. Ontdek het recept.

moelleux-chocolat Ingrediënten

  • 125 g bloem
  • 125 g boter
  • 250 g fijne suiker
  • 200 g pure chocolade
  • 4 eieren
  • ½ gistzakje

Voorbereiding

Verwarm eerst de oven voor op 180°C en smelt de chocolade in een pan op laag vuur. Verwijder de pan en voeg de boter, de bloem en het bakpoeder toe. Meng in een aparte kom de eierdooiers met de suiker en een druppeltje water. Voeg alles toe aan het chocolademengsel. Klop de eiwitten stijf en vouw ze voorzichtig in de pan. Giet het dan in een beboterde bakplaat voor de oven. Bak voor 35 minuten. Geniet ervan.

Chocolademousse (15 minuten – 6 personen)

Een gastronomisch dessert bij uitstek, de chocolademousse zal jong en oud in verrukking brengen.

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 150 g chocolade (puur of melk)
  • 1,5 zakje vanillesuiker

Voorbereiding

Scheid in een kom het eiwit van de jonge eieren. Smelt de chocolade in een steelpan in een dubbele ketel. Haal van het vuur, giet de dooiers en de suiker en meng. Klop de eiwitten stijf en voeg ze toe aan het mengsel. Giet het in glazen en koel het gedurende minstens 2 uur. Voeg cacao toe om te versierenmousse-chocolat

Chocoladefondant (22 min. – 6 personen)

Deze kleine chocolade-ramekinnetjes doen uw gasten watertanden bij het zien van de smeltende chocolade.

Ingrediënten

  • 180 g pure chocolade + 8 vierkanten
  • 5 eieren
  • 120 g fijne suiker
  • 53g boter
  • ½ eetlepel meel

Voorbereiding

Smelt de chocolade en de boter in een steelpan en meng tot een glad deeg. Verwarm de oven voor op 210°C alvorens de eieren, de suiker en het meel in een kom te mengen. Roer het chocolademengsel erdoor en roer. Giet 1/3 van de bereiding in ramekins. Plaats 2 chocolade vierkanten in elke ramekin alvorens de rest van de bereiding te gieten. Zet de ramekins in de oven voor maximaal 12 minuten. Neem ze mee naar buiten en eet ze op zolang ze nog warm zijn!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *