Onze 4 heerlijke desserts op basis van ricotta

Licht, zoet en heerlijk, ricotta kaas is een uitstekend idee als u op zoek bent naar originele recepten voor uw desserts. Deze kaas van Italiaanse oorsprong, die vaak als hoofdgerecht wordt gebruikt, heeft ook zijn plaats in de wereld van de desserts. In feite gaat ricotta heel goed samen met de ingrediënten die gewoonlijk in onze desserts te vinden zijn. Of het nu gaat om een taart, kwarktaart, taart of tiramisu, ricotta fungeert als een wrongel die frisheid en smaak brengt in uw dessertrecept. Als u uw dessert met ricotta maakt, zult u zeker verrast zijn! Plus, het is een geweldig idee voor je feestjes. Vergezeld van rode vruchten biedt ricotta u een zoete en zoute lekkernij die u niet onverschillig zal laten.

Ik nodig je uit om onze pagina over 3 veganistische dessertrecepten te bekijken.

4 dessertreceptideeën met ricotta

Als u geen inspiratie hebt, of als u gewoon nieuwe ideeën wilt opdoen voor originele recepten met ricotta, dan bent u hier op de juiste plaats. Wij stellen u voor onze 4 ricotta dessert ideeën te ontdekken om indruk te maken op uw familie en uw gasten. Ricotta cake, ricotta en amandel cake, ricotta cake, citroen en ricotta cake en ricotta en speculaas cheesecake, er is voor elk wat wils.

Koorddanser ricotta taart

Dit recept is vrij eenvoudig te maken en gebruikt een beperkt aantal ingrediënten voor een smakelijk resultaat.

Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 1 pot ricotta kaas (bewaar de pot als maatstaf)
  • 2 eieren
  • 1 pot poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snuifje zout
  • 1 pot bloem
  • 1 pakje gist
  • Citroen
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiden en koken (35 minuten)

Verwarm eerst de oven voor op 180°C. Meng vervolgens alle ingrediënten in volgorde: ricotta, eieren, suiker, vanillesuiker, zout, bloem, bakpoeder, citroen, olijfolie. Giet het mengsel in een met bakpapier beklede vorm en bak gedurende 30 minuten. Controleer de kooktijd door er een mes in te steken. Het mes komt er droog uit. Draai uit, laat afkoelen en serveer. U kunt ook de suiker verminderen, gedroogd fruit toevoegen of een beetje melkgateau-ricotta

Ricotta en koffie taart

Koffie en ricotta kaas gaan prachtig samen in dit dessert. Probeer het recept nu!

Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 200 g suiker
  • 4 eieren
  • 2 lepels gemalen koffie (espresso)
  • Rum

Bereiden en koken (50min)

Leg het korstdeeg in een beboterde en met bloem bestoven pan. Plet de ricotta in een kom met een vork. Meng de suiker en de eieren en voeg dan de ricotta, gemalen koffie en een beetje rum toe. Giet in de pan en bak gedurende 45 minuten op 180°C. Verwijder de schaal en laat afkoelen.tarte-ricotta-cafe

Ricotta kaas taart met speculaas

Dit cheesecake recept maakt het mogelijk ricotta kaas te gebruiken als alternatief voor traditionele kwark.

Ingrediënten (8 personen)

  • 3 eieren (wit en dooiers gescheiden)
  • 125 g suiker
  • 1 theelepel vloeibare vanille

Voorbereiding en koken (1u30)

Verwarm de oven voor op 180°C. Maak eerst van de speculaas kleine kruimels. Meng ze in een kom met de gesmolten boter. Verdeel het mengsel over de bodem van een bakvorm en til de randen iets op. Zet opzij. Meng intussen de ricotta, de slagroom, de eidooiers, de vloeibare vanille en de suiker in een kom. Spatel de eiwitten er voorzichtig door en giet ze in de met koekjes bedekte kom. Bak gedurende 1 uur. De cake zal zacht blijven in het midden, dit is normaal. Laat de cheesecake na het bakken een uur afkoelen alvorens hem te verwijderen. Laat het 12 uur in de koelkast staan. Geniet ervan! Als u van rood fruit houdt, kunt u onze pagina over 5 dessertideeën met rood fruit voor Kerstmis bekijken.

cheesecake-ricotta

Ricotta en amandel taart

Deze cake is zo zacht en smeltend als hij heerlijk is. Het eten de dag nadat het gebakken is is nog beter!

Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 62,5 g suiker
  • 3 eieren
  • 500 g bloem
  • 1 sinaasappelschil r r r dun r r r dun
  • 1 eetlepel vanille
  • 1 snuifje zout

Voorbereiding en bakken (60 minuten)

Zeef de bloem, gist en zout door een zeef. Klop er dan de boter en de suiker door. Voeg de ricotta toe en blijf mixen om in te dikken. Voeg de eieren één voor één toe en meng ze. Voeg de sinaasappelschil en de vanille toe aan de kom. Roer de bloem er in 3 porties door en meng bij elke toevoeging. Bekleed een grote bakvorm met boter en bloem en doe het beslag erin. Verdeel de amandelen over de oppervlakte van het beslag. Bak de cake in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 40 minuten. Als je een mes in je cake steekt en het mes komt er droog uit, dan is hij klaar!cake-ricotta


En als je een chocoladeliefhebber bent, kun je onze top 5 chocoladedessertrecepten bekijken.

Aarzel dus niet om ons uw ideeën en suggesties voor recepten met ricotta te geven! Eet smakelijk!