Onze 4 heerlijke desserts op basis van ricotta


Onze 4 heerlijke desserts op basis van ricotta

Licht, zoet en lekker, ricotta is een uitstekend idee als u op zoek bent naar originele recepten voor uw desserts. Deze kaas van Italiaanse oorsprong, vaak gebruikt voor een hoofdgerecht, heeft zijn plaats in de wereld van de desserts. In feite gaat ricotta heel goed samen met de ingrediënten die gewoonlijk in onze desserts te vinden zijn. Of het nu gaat om een taart, kaastaart, kaastaart, taart of tiramisu, ricotta fungeert als een kwark die versheid en smaak brengt in uw dessertrecept. Het maken van uw dessert met ricotta zal u zeker verrassen! Bovendien is het een geweldig idee voor uw feesten. Vergezeld van rood fruit, zal ricotta u een zoete en zoute traktatie bieden die u niet onverschillig zal laten.

4 dessert receptideeën met ricotta kaas

Als u geen inspiratie heeft, of gewoon nieuwe ideeën wilt vinden voor originele op ricotta gebaseerde recepten, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Dus, we stellen voor dat u onze 4 dessertideeën met ricotta ontdekt om uw familie en uw gasten te verbazen. Ricotta taart, ricotta en amandelcake, ricotta taart, citroen en ricotta taart en ricotta en speculaas kaastaart, er is voor elk wat wils.

Ricotta taart funambuline stijl

Dit recept is vrij eenvoudig te maken en gebruikt een beperkt aantal ingrediënten voor een smakelijk resultaat.

Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 1 potje ricotta kaas (houd het potje als maat)
  • 2 eieren
  • 1 potje poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snuifje zout
  • 1 pot meel
  • 1 zakje gist
  • Citroen
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding en koken (35 minuten)

Verwarm de oven eerst voor op 180°C. Meng vervolgens alle ingrediënten in volgorde: ricotta, eieren, suiker, vanillesuiker, zout, meel, gist, citroen, olijfolie. Giet het mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm en bak het 30 minuten. Controleer de baktijd door een mes te plaatsen. Het mes om eruit te komen droogt op. Ga naar buiten, koel en serveer. U kunt ook de suiker verminderen, gedroogd fruit toevoegen of een beetje melk toevoegengateau-ricotta

Ricotta en koffietaart

Koffie en ricotta trouwen prachtig in dit dessert. Probeer het recept nu!

Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 350 g kruimeldeeg
  • 500 g ricotta kaas
  • 200 g suiker
  • 4 eieren
  • 2 lepels gemalen koffie (espresso)
  • Rum

Bereiding en koken (50min)

Schik het kruimeldeeg in een beboterde en met bloem bestrooide vorm. Verpletter de ricotta in een kom met een vork. Meng vervolgens de suiker, de eieren voordat je de ricotta, de gemalen koffie en wat rum toevoegt. Giet het in de container en zet het in de oven gedurende 45 minuten bij 180°C. Verwijder de schotel en laat hem afkoelen.tarte-ricotta-cafe

Kaastaart ricotta en speculaas

Dit recept voor kaastaart maakt het mogelijk om ricotta kaas te gebruiken als alternatief voor de traditionele cottage cheese.

Ingrediënten (8 personen)

  • 250 g speculaas
  • 3 eieren (wit en eigeel gescheiden)
  • 115 g gesmolten boter
  • 500 g ricotta kaas
  • 100 g zware room
  • 125 g suiker
  • 1 theelepel vloeibare vanille

Bereiding en koken (1u30)

Verwarm de oven voor op 180°C. Verpletter de speculaas eerst tot kleine kruimels. Meng ze in een kom met de gesmolten boter. Spreid het mengsel vervolgens uit op de bodem van een mal, waarbij het iets omhoog gaat aan de randen. Ga aan de kant. Meng ondertussen de ricotta, zware room, eidooiers, vloeibare vanille en suiker in een kom. Vouw het eiwit er zachtjes in en giet het in de met het koekje bedekte schaal. Bak voor 1 uur. De taart blijft zacht in het midden, dat is normaal. Laat de kaastaart, eenmaal gekookt, een uurtje afkoelen voordat je hem eruit haalt. Laat 12 uur in de koelkast staan. Geniet ervan!cheesecake-ricotta

Ricotta en amandelcake

Deze taart is even zacht en smeltend als heerlijk. Eten de dag na het bakken is nog beter!

Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 250 g boter
  • 62,5 g suiker
  • 250 g ricotta kaas
  • 3 eieren
  • 500g meel
  • 1 fijn geraspte sinaasappelschil
  • 1 eetlepel vanille
  • 1 snuifje zout
  • 1 zakje bakpoeder
  • 62,5 g versneden amandelen

Bereiding en koken (60 minuten)

Zeef de bloem, bakpoeder en zout door een zeef. Vervolgens sla je de boter en de suiker. Voeg de ricotta toe en ga door met mengen om te verdikken. Voeg de eieren één voor één toe en meng ze tussen elk ei. Voeg de sinaasappelschil en vanille toe aan de slakom. Neem het meel 3 keer op en meng het met elke toevoeging. Bedek een grote mal met boter en bloem en doe er het deeg in. Verspreid de amandelen over het oppervlak van het deeg. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 40 min. Als je een mes in je taart steekt en het mes komt er droog uit, dan is het klaar!cake-ricotta


Hier bent u, aarzel niet om ons uw ideeën en suggesties voor recepten met ricotta te geven! Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *