Open of gesloten gekoelde vitrine, wat te kiezen?

Een professionelekoelvitrine is de laatste schakel in de voedselkoelketen voordat het voedsel uiteindelijk eigendom wordt van de consument. In dit stadium is het van essentieel belang de waarde van het voedsel te verhogen en tegelijk de bewaring ervan te garanderen. Met andere woorden, de functie van de koelkast is voedsel op een bepaalde koude of omgevingstemperatuur te houden voor commerciële verkoop. Als onderdeel van de over het algemeen ononderbroken koudeketen dient deze apparatuur alleen om de temperatuur van het voedsel te handhaven. In het algemeen is deze machine gemaakt van roestvrij staal. In de traditionele voedselkoelketen vindt koeling of invriezing plaats tijdens het productie- of fabricageproces. Of het nu gaat om een gekoelde vitrine of een koelvitrine, verticaal, horizontaal, positief, negatief, met een open of gesloten deur, de koelkast bestaat uit drie hoofdelementen: een dragende structuur van meubilair, een koelelement en een nuttig verkoopoppervlak, d.w.z. de containers. De deuren kunnen schuivend of niet-schuivend zijn. En elke koelkast is uitgerust met een automatisch ontdooisysteem. Hier kunt u zien welke koelvitrines geschikt zijn voor welk product, of het nu voor groenten en fruit is of voor een delicatessenzaak.

Open gekoelde vitrine

vitrine réfrigérée Een open koelvitrine wordt hoofdzakelijk gebruikt voor de presentatie van verse producten in het algemeen. De functie van dit soort vitrine is het uitstallen van verse levensmiddelen in een supermarkt of winkel, maar ook het bewaren van de levensmiddelen. Het koelsysteem van dit type gekoelde vitrine kan statisch of geventileerd zijn, en het is gemaakt van roestvrij staal of staal. Het voordeel van dit type koelvitrine is dat een grote hoeveelheid verse producten in de etalage kan worden uitgestald om de kooplust van de consument te vergroten. Met behulp van deze professionele open vitrines kan gemakkelijk een zelfbedieningssysteem worden opgezet, zodat de klanten zelf voedingsproducten of vele andere artikelen kunnen kopen. De verticale open koelvitrine: dit type koelvitrine is uitgerust met een nachtgordijn om het koudeverlies te beperken en heeft 4 legborden. Veel winkels verkopen dit soort glazen koelkasten voor professionals tegen een prijs die iedereen zich kan veroorloven. Er zijn verschillende soorten gekoelde vitrines, zoals bijvoorbeeld de sala debt gekoelde vitrine.

Gekoelde wandvitrine

vitrine réfrigérée murale Dit is een koelvitrine met afmetingen die geschikt zijn voor elke winkelruimte. Productdetails Het aan de wand gemonteerde gekoelde showroommodel is 680mm breed, 1985 hoog en 737mm diep (afmetingen). Levensmiddelen kunnen er gemakkelijk in worden bewaard terwijl de temperatuur tussen +2°C en +4°C wordt gehouden. De 4 etagen hebben een inhoud van 58 liter tot 438 liter, waardoor het mogelijk is verschillende voedingsproducten te presenteren. De eenheid van deze wandkoelvitrine wordt op afstand bediend met een koelsysteem op positieve temperatuur. Deze koelkasten zijn verkrijgbaar in diverse nationale en internationale winkels. Er zijn verschillende details die ter plaatse moeten worden gecontroleerd alvorens tot aankoop over te gaan.

Gesloten gekoelde vitrine

vitrine réfrigérée fermé Om meer energie te besparen, zijn gesloten kasten het meest efficiënt. Gesloten koelvitrines verbruiken tot de helft minder energie, of ze nu van staal of roestvrij staal zijn gemaakt. Sommige vitrines hebben binnenverlichting. Deze verlichting is zeer nuttig om producten te accentueren en ze duidelijk zichtbaar te maken. Een gesloten koelvitrine is ook zeer energie-intensief, enerzijds omdat meer elektriciteit nodig is om licht te produceren, en anderzijds omdat de verlichting warmte afgeeft, die moet worden gecompenseerd door het koelsysteem dat meer energie verbruikt. Bovendien bespaart deze koelvitrine met gesloten deur meer energie dan die met open deur. De functie van de gekoelde vitrine is het opslaan en uitstallen van voedsel. Het koelsysteem van dit type vitrine kan statisch of geventileerd zijn. Hier is de beschrijving met de details van het model van de gesloten gekoelde vitrine.

Professionele gesloten vitrine (ref: AISI304):

Productdetails De buitenstructuur van de professionele vitrine is vervaardigd uit geëmailleerd staal. De toonbank is gemaakt van graniet van levensmiddelenkwaliteit (dienstzijde). Het is een roestvrij stalen scherm van referentie AISI304 met LED-verlichting. De positieve statische koeling is + 4 / + 6 ° C. Elke deur van dit koelkastmodel is verticaal en gemaakt van gehard glas. Het heeft 2 niveaus van LED-verlichting display. Om het water te ontdooien, bevat de koelvitrine met gesloten deuren een plastic bakje om te legen (inbegrepen). De temperatuurregeling van dit type vitrine is elektronisch. De koelruimte is uitgerust met een anticorrosieve verdamper. De afmetingen van deze vitrine zijn 2500 mm breed, 1350 mm hoog en 750 mm diep. De uitstalniveaus van dit type vitrine komen overeen met volumes van 50 liter tot 200 liter. Deze professionele gekoelde vitrine is uitgerust met een positief of op afstand bediend koelsysteem.

Dingen om te overwegen bij het kiezen van een gekoelde vitrine

Er zij op gewezen dat er geen voorkeur bestaat tussen een open of gesloten koelvitrine, het zijn beide professionele machines met verschillende keuzemogelijkheden wat de afmetingen betreft (hoogte, breedte, diepte). Deze professionele koelinstallaties zijn ontworpen voor de bewaring en opslag van levensmiddelen. Het hangt af van de zakelijke activiteit van de persoon of gewoon van zijn smaak. De keuze van koelvitrines kan echter een positieve of negatieve invloed hebben, afhankelijk van de technische kenmerken, de esthetiek en de integratie in de verkoopruimte en het soort levensmiddelen dat moet worden opgeslagen. Er zijn vele soorten gekoelde vitrines om aan alle behoeften van detailhandelaars te voldoen, en elk type gekoelde vitrine wordt gemaakt volgens het voedsel dat het bevat: ijsvitrine, gebaksvitrine, broodjesvitrine, drankvitrine, enz. Er zijn verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de inrichting van het restaurant: uitstalmeubel, toonbank uitstalmeubel, wand uitstalmeubel, mobiel uitstalmeubel, front uitstalmeubel, enz. Wat het type verlichting betreft, betekent het verlichten van de koelvitrine dat u uw producten te koop aanbiedt. Daarom moeten de lampen van goede kwaliteit zijn en tegelijkertijd zuinig. Wat de prijs betreft, vertegenwoordigt de gekoelde vitrine een aanzienlijk budget. Met een standaardmodel koelvitrine die op de toonbank wordt geplaatst, is de prijs niet erg hoog. Voor professionele mobiele koelapparatuur met grote, high-end lampen is de prijs echter vrij hoog. De service van de gebruikers van gekoelde vitrines hangt af van de professionele uitrusting die zij gebruiken. De keuze van een koelvitrine is niet gemakkelijk, omdat deze keuze negatieve of positieve gevolgen kan hebben in verband met de activiteit van de gebruiker. Er is ook de statische gekoelde vitrine en de geventileerde gekoelde vitrine. De koeling wordt verzorgd door een compressoreenheid die zich in de koelapparatuur zelf bevindt. Ontdooien mag niet worden verwaarloosd voor een betere productie van glazen koelkasten. Of het nu een positieve of negatieve koelkast is, ontdooien is verplicht. Kortom, een open of gesloten koelvitrine optimaliseert de snelheid en het gemak van de toegang tot de producten, zowel aan de kant van de klant als aan de kant van de verkoper. Bovendien zijn details over deze gekoelde vitrines beschikbaar op online verkoopsites. U kunt zien hoe u uw gekoelde vitrine kunt optimaliseren, vooral als u gekoelde vitrines met roterende schappen neemt.