De gekoelde toonbankvitrine: voor welke producten?

Een gekoelde vitrine is, net als een koelkast, een essentieel onderdeel van de professionele uitrusting voor het bewaren van levensmiddelen. Het is bovendien een statische, geventileerde of halfgeventileerde gekoelde vitrine die is ontworpen voor het uitstallen van een verscheidenheid aan levensmiddelen: van bakkerijproducten tot barproducten, gebak en slagerij. Gekoelde toonbankvitrines zijn zeer praktisch om klanten de mogelijkheid van zelfbediening te bieden of om de selectie van producten te vergemakkelijken Kunnen alle producten in een gekoelde vitrine worden bewaard? Dit is een vraag die elke RTA professional zou moeten stellen alvorens zelfs maar de prijs en kwaliteit van de apparatuur te overwegen. U kunt hier zien welke koelvitrines u voor welk product moet gebruiken, of het nu voor groenten en fruit is of voor een delicatessenzaak.

Kenmerken van gekoelde vitrines

Caractéristique de la vitrine réfrigérée de comptoir De gekoelde toonbankvitrine wordt in diverse bedrijven gebruikt: bakkerijen, banketbakkerijen, slagerijen, bars, enz. Hij is gemaakt van roestvrij staal en heeft een werkoppervlak en een uitstalvlak, eveneens van staal Een koelvitrine heeft een geventileerd of statisch of halfgeventileerd condensatiesysteem en verschillende trays Hij kan ook worden uitgerust met LED-verlichting voor een betere zichtbaarheid van de producten in de vitrine De temperatuur is over het algemeen +4°C / +8°C voor gekoelde opslag, er is een ruime keuze aan gekoelde vitrines, de afmetingen van een gekoelde vitrine (diepte, hoogte, breedte) variëren naargelang van het model dat u kiest De hoogte en alle andere afmetingen moeten de uitstalling van levensmiddelen van alle afmetingen mogelijk maken Een gekoelde vitrine omvat ook verschillende rekken en kasten waarin verschillende producten kunnen worden ondergebracht.

Voordelen van een gekoelde vitrine voor productpresentatie

De toonbankkoelvitrine is de beste manier om producten te verkopen in instellingen zoals slagerijen, bakkerijen of restaurants Dankzij het transparante glas zijn de producten beter zichtbaar voor de ogen van de klanten Het displayoppervlak is ook zeer zichtbaar voor de presentatie van de producten De conservering van de levensmiddelen is gemakkelijk dankzij het koelsysteem, dat de versheid tijdens de presentatie waarborgt en de producten tegen hitte beschermt De toonbankkoelvitrine is dus zeer voordelig, vooral op het gebied van marketing. U kunt zien hoe u uw koelvitrine kunt optimaliseren, vooral als u koelvitrines met roterende schappen neemt of wanneer u uw koelvitrine moet openen of sluiten.

Verschillende modellen van gekoelde toonbankvitrines

Afhankelijk van het type koude dat wordt vervoerd, kan een koelvitrine statisch koud, geventileerd of halfgeventileerd zijn. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen koelvitrines met een gesloten toonbank en koelvitrines met een open toonbank vanwege de mogelijkheid om het glas te openen. Afhankelijk van de vorm van de vitrine kunnen koelvitrines gebogen of plat zijn. Er zijn verschillende soorten gekoelde vitrines, zoals bijvoorbeeld de gekoelde saladevitrine.

Producten die in een gekoelde vitrine moeten worden geplaatst

vitrine réfrigérée de comptoir vitrine réfrigérée de comptoir Een zelfbedieningsvitrine met een glazen bovenblad is ontworpen voor het bewaren van verse producten: gebak, een breed assortiment dranken, kaas, enz. Deze gekoelde vitrine biedt de mogelijkheid van zelfbediening met snelle en gemakkelijke toegang tot de etenswaren Deze apparatuur kan op een mobiele basis worden geplaatst voor gemakkelijke verplaatsing Deze gekoelde vitrine kan ook op een tafel worden geplaatst dankzij zijn lichtheid Dit zal zelfbediening vergemakkelijken Aan de andere kant is een professionele gesloten toonbankvitrine ontworpen om u in staat te stellen uw gasten zelf te bedienen Hiervoor is een Diamond glazen toonbankuitrusting Ref SUP10-ZD / R2 perfect aangepast, u kunt ook kiezen voor een Diamond koelvitrine Ref SUP10-ZC / R2 met gebogen glas Het feit dat een gekoelde toonbankvitrine op wielen staat biedt een interessant voordeel Omdat, deze koelapparatuur kan naar elke verdieping worden verplaatst en kan dus worden gebruikt als apparatuur voor de levering van levensmiddelen. Ongeacht de afstand die tijdens de levering wordt afgelegd, kunt u voor broodjesrecepten waarbij u een breed assortiment vers beleg kunt aanbieden, kiezen voor een kleine koeltoonbank met een rechtopstaand venster aan de voorzijde en een gekoelde reserve aan de achterzijde. Deze draagbare gekoelde toonbank houdt ook de broodjes ingrediënten van opwarming, deze draagbare gekoelde vitrine houdt ook de broodjes ingrediënten van opwarming. De producten blijven altijd vers dankzij het koelsysteem van de vitrine. Voor broodjesrecepten waarbij u een breed assortiment vers beleg kunt aanbieden, kiest u een kleine koelvitrine met een recht voorraam en een gekoelde reserve achterin.

Welk type koeling voor welke producten?

vitrine réfrigérée de comptoir

Statische koeling

Een statische koelvitrine is een van de oudste series koelvitrines Het koelsysteem houdt geen ventilatie in, de lucht circuleert vrij in de glazen koelvitrine Het nadeel is dat het niet zorgt voor een uniforme opslagtemperatuur in de vitrine Met andere woorden, de temperatuur varieert van verdieping tot verdieping Zo moeten de producten die in een statische koelvitrine worden opgeslagen, worden opgeslagen naargelang van het gemak waarmee zij rotten Vlees, vis, gekookte groenten, tenslotte worden de rekken waar de temperatuur het hoogst is, gebruikt voor de opslag van vers fruit en groenten. Statische koeling is interessant omdat het de technologie is die de minste elektriciteit verbruikt en het stilst is.

Gekoelde vitrine voor geventileerde of niet-geventileerde toonbanken

Geventileerde koeling heeft zichzelf bewezen als de beste koeltechnologie van dit moment Het zorgt voor een gelijkmatige temperatuur in de koelvitrine Bovendien houdt geventileerde koeling het voedsel koel Het koelsysteem wint de kou 3 keer sneller terug dan statische koeling Dit betekent dat een groot volume aan producten langer kan worden bewaard dan met een glazen koelkast met statische koeling Bovendien, geventileerde koeling voorkomt vorstvorming Daarom zijn gekoelde toonbanken gemakkelijker te onderhouden Het is ook hygiënischer omdat de groei van bacteriën wordt voorkomen Anderzijds moeten de daarin opgeslagen levensmiddelen zo worden verpakt dat zij niet door de droge koude worden aangetast.

Halfgeventileerde of gekoelde toonbankvitrines

Dit model toonbankvitrine zit tussen geventileerd en statisch koud in Het koelsysteem roert de koude niet continu Het wordt dus alleen geactiveerd als de deur van de koelkast openstaat Het zorgt dus voor een gelijkmatige temperatuur door de koude lucht vrij door de koelruimte te laten circuleren Het belangrijkste voordeel van een semi-geventileerde vitrine is dat verse levensmiddelen beter bewaard blijven in vergelijking met andere soorten koelsystemen Bovendien, het probleem is dat dit type glazen aanrechtkoelkast veel lawaaieriger is en handmatig moet worden ontdooid.