Hoe optimaliseert u het gebruik van uw koelvitrine?


Hoe optimaliseert u het gebruik van uw koelvitrine?

De keuze van koelapparatuur is van groot belang voor de presentatie van uw winkel of uw traiteurdienst. U moet inderdaad professioneel materiaal kiezen om de kwaliteit van uw producten te garanderen. Voor de gekoelde vitrine bijvoorbeeld, kiest u uw uitrusting in functie van uw verkoopsoppervlakte, de capaciteit voor de bewaring van levensmiddelen, de uitstalling, de verlichting, enz. Laten we samen bekijken hoe u het gebruik van uw koelvitrine kunt optimaliseren.

Hoe kiest u uw koelvitrine?

choisir sa vitrine réfrigérée

De werking van koelvitrines is in het algemeen gebaseerd op het convectieproces. Om warmte over te dragen en voedingsmiddelen: zelfbedieningsdranken, levensmiddelen, enz. koel te houden. Er zijn twee soorten koeling die in gekoelde vitrines worden gebruikt. Ten eerste is er de zogenaamde geforceerde luchtkoeling of verdamperkoeling. Dit type van koeling zal afhangen van het doel van uw vitrine, m.a.w. van het soort producten dat erin zal worden ondergebracht. Dan zijn er nog koel- en vrieskamers. Dit type vitrine laat koude of geventileerde lucht door de vitrine circuleren. Het gebruikt ventilatoren om het voedsel binnenin vers te houden. Toch moet u voorzichtig zijn met het bewaren van bepaalde voorverpakte producten, zoals bijvoorbeeld delicatessen of bakkerijproducten. De luchtbeweging in de doos kan uitdrogen, zodat de producten die erin zijn opgeborgen, niet goed bedekt zijn als ze te lang zijn bewaard. De verdamperunit moet zo worden gekozen dat de dranken altijd koel blijven. De vitrine is ontworpen voor geleiding of sala dette. Deze vitrine bestaat uit een soort speciale verrijdbare bakken op de bodem van het uitstalvlak. Deze terraskuipen fungeren als warmteoverdrachtsoppervlakken. Door voor dit type koeling te kiezen, is het niet nodig het product ‘s nachts uit de behuizing te halen. Daarom is de conductiegekoelde behuizing spoelvrij, zodat de dekschalen en het product niet hoeven te worden verwijderd in geval van een probleem. Er zijn ook serpentine- en zwaartekrachtvitrines die voor de koeling gebruik maken van een in de koelvitrine gemonteerde koelbatterij. De lucht tussen de twee ruiten van een thermisch beglaasd raam zorgt voor het isolerend vermogen van het raam. Koelen, dan voedsel in de gekoelde vitrine. Wanneer de lucht opwarmt, stijgt ze op en wordt ze opnieuw afgekoeld door de zwaartekrachtspoel om water te laten circuleren en condensatie te bevorderen. Dit type vitrine wordt vaak gebruikt als gekoelde sushi-vitrine, in viswinkels of de gekoelde toonbank van slagerijen, enz. Na het kiezen van het type gekoelde vitrine dat aan uw behoeften voldoet. Er moet rekening worden gehouden met bepaalde kenmerken. Ten eerste is er de grootte van de koelvitrine in verhouding tot uw opslagruimte of aanrecht. Verlichting is ook een criterium om rekening mee te houden, afhankelijk van uw toestel. Dan is er ook nog de regeling van de elektrische thermostaat of de automatische ontdooiing van uw koelvitrine. En vergeet het energieverbruik van uw koelvitrine niet. De keuze van uw plank zal het uitzicht van uw aanrecht in het algemeen beïnvloeden. Vitrineplanken kunnen dus in een metalen frame, van glas, van roestvrij staal of van andere materialen zijn vervaardigd. U moet nog steeds nadenken over het doen van investeringen, want ook al kunnen de tentoonstellingsruimte en de koeleenheden voor verschillende doeleinden worden gebruikt. U hebt specifieke vitrines en meubilair nodig om uw producten te etaleren. Bovendien is er professionele koelapparatuur die speciaal is ontworpen voor elke verkoopruimte. Voor een meer professionele uitrusting kunt u bijvoorbeeld glazen koelkasten kiezen. Deze cateringuitrusting is ontworpen voor professionals in de voedselverwerkende industrie en de cateringbranche. Wat de prijs van elk toestel betreft, hebben de basiscriteria er veel mee te maken. Daarom is het nog steeds noodzakelijk apparatuur te kiezen die energie bespaart.

Hoe kunt u het gebruik van uw koelvitrine optimaliseren?

optimiser l’utilisation de sa vitrine réfrigérée

Uw verkoopbalie moet goed georganiseerd en gepresenteerd worden. U moet dus een aantal regels van goede praktijk in acht nemen. Om een goede bewaring van uw product te garanderen, en ook een goede presentatie van uw voedsel. Ten eerste is de zekerste manier om klanten aan te trekken verleidelijke producten. Daarom moet u de klanten voor al uw gastronomische creaties plaatsen. Zodat er geen behoefte ontstaat na de kassa. Ook als we het over klanten hebben, moet u aparte productzones creëren, zodat klanten hun weg kunnen vinden in het aanbod in uw etalage. Al uw producten moeten op een optimale manier getoond worden. Het is ook noodzakelijk om droge koelvitrines te hebben die gedurende de dag kunnen worden aangepast om uw producten koel te houden, zonder water op uw toonbank te laten circuleren. Dit om aan de behoeften van uw klanten te voldoen. Dan moet u ook denken aan het optimaliseren van uw vitrine en dus de indeling van uw winkel. Om de wachttijd van uw klanten te beperken. U moet het oppervlak van uw winkel zo inrichten dat het aangenaam is om te gebruiken. Kies de perfecte beglazing voor uw koelvitrine om uw producten correct te presenteren. Vervolgens moeten er geoptimaliseerde achterdeuren worden gemaakt om het onderhoud te vergemakkelijken. Dit bespaart u tijd en energie gedurende uw dag. Maar ook zodat uw werkblad goed georganiseerd en opgeruimd is. Inderdaad, het hebben van een vitrine of koelvitrine is nogal voordelig voor uw winkel, zowel op het gebied van presentatie als van energie. Roestvrij staal is ook het meest gevraagde materiaal op de markt, vooral in verhouding tot de prijs. Omdat u verkoopproducten opslaat, moet u dus de condensatietemperatuur van uw koelkasten controleren, zodat de producten geen gevaar lopen te bederven. Wat de prijzen van de uitrusting betreft, moet u uw budget afstemmen op uw verwachtingen en wensen. Een bar kan ook een gekoelde vitrine gebruiken om zijn producten te presenteren en te bewaren. Een koelapparaat is altijd belangrijk voor uw toonbank. Om energie te besparen, moet u ook weten hoe u moet kiezen tussen statische of geventileerde koeling. En zelfs in een professionele keuken, heb je koelapparatuur nodig.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *