5 rode vruchten dessert ideeën voor Kerstmis

Of het nu voor Kerstmis is of gewoon om je gasten te verwennen, een goed dessert maken is een gegeven. En als het om desserts gaat, komen naast chocolade (als u echt van chocolade houdt, nodig ik u uit onze 5 beste chocoladedessertrecepten te bekijken), rode vruchten vaak weer in groten getale terug. Frambozen, aardbeien, rode bessen, bosbessen, kersen of zwarte bessen, deze vruchten passen perfect bij de meeste desserts die we allemaal kennen. Behalve hun smaak geven ze door hun kleur ook een elegante toets aan de bereiding van uw dessert. Of het nu bereid is in een tiramisu, crumble, taart, kwarktaart of panna cotta, rode vruchten zullen al uw gerechten overtreffen.

De 5 rode vruchten dessert recepten voor uw feestjes!

Wij presenteren u 5 perfecte en heerlijke recepten met rode vruchten. U zult zeker het recept vinden dat uw smaakpapillen zal bevredigen en dat met schil (maar niet met citroen) kan worden gemaakt. Je hoeft geen grote chef-kok te zijn om deze heerlijke rode vruchten optimaal in je dessert te verwerken. Al deze receptideeën zijn voor 8 personen.

Rode Vruchten Tiramisu

Tiramisu is zeker een van de populairste recepten. De fruitige toets van rode vruchten zal u zeker bevallen.

Ingrediënten

  • 50 g suiker
  • 3 eieren
  • Kirsch
  • 40 boudoir koekjes

Voorbereiding

Meng de verse bessen met 20 g suiker (of laat het fruit op siroop uitlekken en meng de coulis met de 20 g suiker). Week de koekjes en vul er een ovenschaal mee (bij voorkeur ovaal). Bedek met het rode fruit. Meng 50 g suiker en de 3 eidooiers. Voeg de mascarpone, de slagroom en de opgeklopte eiwitten toe. Giet deze mousse over het fruit en bewaar het minstens 3 uur in de koelkasttiramisu-fruits-rouges

Rood fruit crumble

Knapperig en zoet tegelijk, de rode vruchtencrumble is een van de klassieke desserts. Maak indruk op je gasten!

Ingrediënten

  • 125 g boter
  • 150 g poedersuiker
  • 800 g rood fruit (aalbessen, frambozen, aardbeien, bosbessen…)

Voorbereiding

Doe de bloem en de suiker in een kom met de in kleine stukjes gesneden boter. Meng alles tot een deeg dat lijkt op broodkruimels. Verwarm de oven voor op 210 graden. Maak intussen uw kruisbessen schoon en verwijder de steeltjes van de kruisbessen. Snijd het grote fruit in kleine stukjes. Leg het fruit in een ovenvaste schaal en bedek het met het deeg, bestrooi het voorzichtig. Bak gedurende 30 minuten. Haal de schaal uit de oven en laat afkoelen. Bestrooi eventueel met geraspte citroenschil en voeg een bolletje vanille-ijs toecrumble-fruits-rouges

Rode vruchten cake

Er gaat niets boven een taart om te delen met je familie. Met rode vruchten is de explosie van smaken gegarandeerd.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 200 g suiker
  • 200 g boter
  • 5 g bloem
  • Vloeibare vanille
  • Kaneel
  • 260 g rood fruit (rode bessen, bosbessen, frambozen)

Voorbereiding

Verwarm eerst de oven voor op 180 graden en haal het fruit uit de vriezer (indien bevroren). Doe de bessen in een kom. Klop in een kom de eieren en de suiker los en voeg vervolgens de bloem, het bakpoeder en de gesmolten boter toe. Blijf mixen en voeg de vanille en kaneel toe. Giet het fruit erbij en meng voorzichtig om het niet te pletten. Het deeg zal geleidelijk kleuren. Leg een vel vetvrij papier in een taartvorm en giet het mengsel erin. Bak op 200 graden gedurende 55 minuten. Wanneer de bovenkant van de cake bruin is, is hij klaar met bakken. U kunt dit echter controleren door een mes in de cake te steken. Het mag er niet nat uitkomen. Als je wilt, kun je deze cake met een beetje kwark eten.

Panna cotta met rode vruchten

Een ander klassiek dessert, panna cotta, heeft het voordeel dat het even licht als lekker is.

Ingrediënten

  • 500 volle room
  • 200 g suiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 2 pakjes bevroren rood fruit

Voorbereiding

Laat de gelatineblaadjes in koud water zacht worden. Breng tegelijkertijd de room, mascarpone en suiker aan de kook en meng door elkaar. Haal van het vuur en voeg de gelatine toe. Blender het mengsel tot een optimale textuur. Giet de room in de glazen en bewaar ze 12 tot 24 uur in de koelkast. Ontdooi tegelijkertijd het fruit in de koelkast. Vul uw glazen met zoveel rood fruit als u wilt voor het opdienenpanna-cotta-fruits-rouges

Kruisbessen kaastaart

Cheesecake is het bewijs dat rood fruit en kaas goed samen gaan. De sterkere smaak van de kaas wordt perfect in evenwicht gehouden door de zoetheid van het fruit. Een recept dat je moet proberen!

Ingrediënten

  • 125 g speculaas
  • Bevroren rood fruit
  • 240 g suiker
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker

Voorbereiding

Verwarm je oven voor op 180 graden. Verkruimel de speculaas en meng ze met de gesmolten boter. Bedek de bodem van de pan met uw bereiding. Bestrooi vervolgens met rode vruchten (nog bevroren). Meng de cottage cheese, suiker en vanillesuiker met de 3 eieren. Giet dit mengsel in de vorm. Bak op 180 graden gedurende 45 minuten. Laat het een beetje afkoelen en zet het dan 2 uur in de koelkastcheesecake-fruits-rouges

 

U kunt onze pagina over 4 heerlijke ricotta desserts bekijken. Als je veganist bent, nodig ik je uit om een kijkje te nemen op onze pagina over 3 veganistische desserts voor Kerstmis.