5 rood fruit dessert ideeën voor Kerstmis


5 rood fruit dessert ideeën voor Kerstmis

Of het nu voor Kerstmis is of gewoon om uw gasten te verwennen, het maken van een goed dessert is een vanzelfsprekendheid. En als het gaat om desserts, naast chocolade, komen rode vruchten vaak terug met een wraakgevoelens. Frambozen, aardbeien, rode bessen, bosbessen, kersen of zwarte bessen, deze vruchten gaan perfect samen met de meeste desserts die we allemaal kennen. Naast hun smaak, brengt hun kleur een elegant tintje aan de bereiding van uw dessert. Of ze nu worden bereid in een tiramisu, kruimel, taart, kaastaart of panna cotta, rood fruit zal elk van uw gerechten overstijgen.

De 5 recepten van rood fruit desserts voor uw feesten!

We presenteren 5 perfecte en heerlijke recepten met rood fruit. U zult zeker het recept vinden dat uw smaakpapillen zal bevredigen en dat met pit gemaakt kan worden (maar niet met citroen). U hoeft geen meester-kok te zijn om het beste te halen uit deze heerlijke rode vruchten in uw dessert. Al deze receptideeën zijn voor 8 personen.

Tiramisu met rood fruit

Tiramisu is zeker een van de meest verbreide recepten. De fruitige toets van de rode vruchten zal u zeker bevallen.

Ingrediënten

  • 250 g aardbeien of frambozen (vers of in coulis)
  • 1 kuipje mascarpone
  • 200 g zware room
  • 50 g suiker
  • 3 eieren
  • Kirsch
  • 40 boudoirachtige koekjes

Voorbereiding

Meng het verse rode fruit met 20 g suiker (of laat het fruit uitlekken in siroop en meng de coulis met de 20 g suiker). Week de koekjes en garneer een ovenschaal (bij voorkeur ovaal). Dek af met rood fruit. Meng 50 g suiker en de 3 eidooiers. Voeg de mascarpone, slagroom en opgeklopte eiwitten toe. Giet deze mousse over het fruit en bewaar deze minimaal 3 uur op een koele plaatstiramisu-fruits-rouges

Rood fruit kruimel

Zowel knapperig als zoet, de rode fruitkruimel is een van de klassiekers onder de desserts. Maak indruk op uw gasten!

Ingrediënten

  • 150 g bloem
  • 125 g boter
  • 150 g gr griessuiker
  • 800 g rood fruit (rode bessen, frambozen, aardbeien, bosbessen…)

Voorbereiding

Voeg de bloem en de suiker toe in een kom met de in fijne stukjes gesneden boter. Meng alles door elkaar tot je een deeg krijgt dat dicht bij de paneermeelkruimels ligt. Verwarm de oven voor op 210 graden. Maak in de tussentijd uw rode bessen schoon en verwijder de stengels van de kruisbessen. Snijd de grote vruchten in kleine stukjes. Leg het fruit in een ovenvaste schaal en bedek het met het deeg, bestrooi het voorzichtig. Bak in de oven voor 30 minuten. Haal de schotel uit de oven en laat hem afkoelen. Bestrooi desgewenst met geraspte citroenschil en voeg een schep vanille-ijs toecrumble-fruits-rouges

Rode vruchtencake

Er gaat niets boven een taart om te delen met de familie. Met de rode vruchten is de explosie van smaken gegarandeerd.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 200 g suiker
  • 200 g boter
  • 5 g bloem
  • 2/3 zakje gist
  • Vloeibare vanille
  • Kaneel
  • 260 g rood fruit (rode bessen, bosbessen, frambozen)

Voorbereiding

Verwarm eerst de oven voor op 180 graden en haal het fruit uit de vriezer (indien bevroren). Plaats de bessen in een kom. Klop in een kom de eieren en de suiker los voordat u de bloem, het bakpoeder en de gesmolten boter toevoegt. Ga door met mengen en voeg vanille en kaneel toe. Giet het fruit erin en meng het zachtjes om het niet te verpletteren. Het deeg zal geleidelijk aan gekleurd worden. Leg een vel bakpapier in een taartvorm en schenk het in. Bak op 200 graden gedurende 55 minuten. Als de bovenkant van de taart bruin is, is het bakken klaar. U kunt hier echter voor zorgen door een mes in de taart te steken. Het mag er niet vochtig uitkomen. Als u wilt, geniet dan van deze taart met een beetje kwark.

Panna cotta met rode vruchten

Een andere dessertklassieker, panna cotta, heeft het voordeel dat het even licht als heerlijk is.

Ingrediënten

  • 500 g mascarpone
  • 500 hele crème
  • 200 g suiker
  • 4 gelatineblaadjes
  • 2 pakjes bevroren rood fruit

Voorbereiding

Laat de gelatinebladeren verzachten in koud water. Kook tegelijkertijd de room, de mascarpone en de suiker en meng alles door elkaar. Haal van het vuur en voeg de gelatine toe. Meng het mengsel voor een optimale textuur. Giet vervolgens de room in de glaasjes en bewaar deze op een koele plaats gedurende 12 tot 24 uur. Laat het fruit tegelijkertijd ontdooien in de koelkast. Vul uw glaasjes voor het opdienen naar wens met rood fruitpanna-cotta-fruits-rouges

Rode bessen kaastaart

Kaastaart is het bewijs dat rood fruit en kaas goed samengaan. De sterkere smaak van de kaas wordt perfect gecompenseerd door de zoetheid van de vruchten. Een recept dat je moet proberen!

Ingrediënten

  • 125 g speculaas
  • 80g half gezouten boter
  • Bevroren rode vruchten
  • 750g kwark
  • 240 g suiker
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker

Voorbereiding

Verwarm uw oven voor op 180 graden. Verkruimel de speculos en meng met de gesmolten boter. Bedek de bodem van de mal met uw voorbereiding. Vervolgens bestrooien met rode vruchten (altijd bevroren). Meng de cottage cheese, suiker en vanillesuiker met de 3 eieren. Giet dit mengsel in de vorm. Kook op 180 graden gedurende 45 minuten. Laat een beetje afkoelen voordat je het 2 uur in de koelkast zetcheesecake-fruits-rouges


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *