3 veganistische dessert recepten voor Kerstmis

Is het moeilijk om goede desserts te maken als je veganist bent? Kun je geen goed recept vinden zonder room, melk of eieren? Dan ben je hier aan het juiste adres. Het mooie van veganistisch koken is dat het constante innovatie mogelijk maakt in verschillende recepten, ook in desserts. Veganistisch eten is immers niet beperkt tot groenten. Het is heel goed mogelijk om crème brûlée, veganistische cake of chocolademousse te maken, een zelfgemaakte cake met strikt veganistische producten. Naast vruchten zoals bananen, citroenen of appelen zijn er tal van andere ingrediënten die u in staat stellen om conventionele producten zoals eieren of melk te vermijden. Voor Kerstmis, ontdek onze 3 receptideeën gegarandeerd 100% veganistisch. Als u van rode vruchtendesserts voor Kerstmis houdt, nodig ik u uit om onze pagina over 5 rode vruchtendesserts voor Kerstmis te bekijken

Onze veganistische dessert ideeën, voor een resultaat net zo goed als het origineel

Elk veganistisch dessertrecept biedt een resultaat en een smaak die even goed zijn als die van een klassiek dessertrecept. Daarom bieden wij u 3 receptideeën om een dessert te bereiden dat zowel veganisten als vegetariërs zal bevallen. Het is heel simpel, ze zullen het verschil niet weten.

Veganistische Chocoladetaart

Eenvoudig, snel en heerlijk, dit recept voor eivrije en zuivelvrije chocoladetaart zal zonder uitzondering al je gasten plezieren, te beginnen met jou.

Ingrediënten (6 personen – 45 min)

  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 275 g bloem
  • 75 ml kokosolie
  • 1 theelepel boul boul 1.1 gist

Voorbereiding

Giet de kokosmelk, het vanillepoeder en de geraspte kokos in een steelpan en verwarm op een laag vuur tot een gladde massa. Snijd de chocolade in stukjes en doe ze in een kom. Voeg het kokosmelkmengsel toe. Meng tot het mengsel glad is en de chocolade smelt. Voeg dan de appelmoes, kokosolie en bruine suiker toe. Meng en voeg de bloem en het bakpoeder door een zeef. Mix opnieuw om een glad beslag te verkrijgen. Giet het in een geoliede cakevorm. Bak gedurende 35 minuten op 180°C. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen alvorens hem uit te draaien en op te etengateau-chocolat

Veganistische appeltaart

Zonder boter of room, biedt deze gourmet vegan appeltaart een zachte textuur en ultra-gemengde appels.

Ingrediënten (6 personen – 45min)

  • 4 appels
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 5 cl water
  • 1 snuifje kaneel
  • 200 g bloem
  • 130 g poedersuiker
  • 3 eetlepels neutrale plantaardige olie

Voorbereiding

Schil de appels en snijd ze in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in reepjes. Giet de plantaardige olie in een koekenpan en verhit deze op een laag vuur. Leg de appelstukjes in de pan en bestrooi ze met vanillesuiker en kaneel en bak ze goudbruin. Giet de amandelroom, het water en de poedersuiker in een kom. Meng met een zeef de bloem en het bakpoeder erdoor. Meng opnieuw. Leg de appelschijfjes in een ingeoliede bakvorm alvorens het beslag erin te gieten. Bak gedurende 25 à 30 minuten in de oven op 200°C. Laat de appeltaart afkoelen en haal hem uit de vormgateau-pommes

Vegan citroen cake

Lemon meringue pie…. zonder proteïne meringue? Het is mogelijk! Dit recept bewijst het. Een vegetarisch dessert bij uitstek, citroentaart is geliefd bij iedereen.

Ingrediënten (8 personen – 1u45)

  • 180 g tarwebloem
  • Zest van 2 citroenen
  • 180 g suiker
  • 70g water
  • 30 g suiker
  • 100 g poedersuiker
  • 50 g maïzena

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C en bereid uw taartdeeg door de tarwebloem, amandelpoeder, koolzaadolie, 30 g suiker en water te mengen. Kneed het deeg een paar minuten. Leg het deeg met een deegroller in een ovenschaal en bak het 25 minuten. Laat het afkoelen als de tijd om is. Meng voor de citroencrème het citroensap, de citroenschil, de margarine en 150 g suiker. Giet er de plantaardige room en de maïzena bij en meng opnieuw tot een glad mengsel. Gebruik een steelpan om het mengsel op een laag vuur gedurende 10 minuten in te dikken. Giet vervolgens het mengsel over de bodem van de taart en zet hem op een koele plaats weg. Klop tenslotte het kikkererwtenvocht op met een elektrische garde en voeg de suiker toe. Klop gedurende ongeveer 5 minuten. Schik je meringue op de bovenkant van je vegan citroencake. Bak gedurende 1 uur op 120°C. Eenmaal afgekoeld is uw toetje klaar om van te genieten!tarte-citron

Ik nodig je uit om onze 4 heerlijke desserts op basis van ricotta te bekijken. En als je van chocolade houdt, nodig ik je uit om onze 5 beste chocolade dessert recepten te bekijken