3 veganistische dessertrecepten voor Kerstmis


3 veganistische dessertrecepten voor Kerstmis

Hoe moeilijk is het om geweldige desserts te maken als je veganist bent? Onmogelijk om een goed recept te vinden zonder room, melk of eieren? Dan ben je aan het juiste adres. Het mooie van de veganistische keuken is dat het een constante innovatie mogelijk maakt in de verschillende recepten, waaronder de desserts. Veganistisch voedsel beperkt zich immers niet tot groenten. Het is heel goed mogelijk om crème brulée, een veganistische taart of chocolademousse te maken, een zelfgemaakte taart met strikt veganistische producten. Naast fruit zoals bananen, citroenen of appels zijn er vele andere ingrediënten die het mogelijk maken om klassieke producten zoals eieren of melk te vermijden. Ontdek voor Kerstmis onze 3 gegarandeerde 100% veganistische receptideeën.

Onze veganistische dessertideeën, voor een resultaat zo goed als het originele

Elk veganistisch dessertrecept biedt een resultaat en smaakt net zo goed als een klassiek dessertrecept. We stellen daarom 3 receptideeën voor om een dessert te bereiden dat zowel veganistisch als veganistisch zal bevallen. Het is heel eenvoudig, ze zullen het verschil niet zien.

Veganistische chocoladetaart

Eenvoudig, snel en heerlijk, dit ei-vrije en melkvrije chocoladecake recept zal al uw gasten zonder uitzondering bevallen, te beginnen met u.

Ingrediënten (6 personen – 45 min.)

  • 300 g pure chocolade
  • 50 cl. kokosmelk
  • 100 g appelmoes
  • 30 g geraspte kokosnoot
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 275 g bloem
  • 80 g bruine suiker
  • 75 ml kokosnootolie
  • 1 theelepel bakkersgist

Voorbereiding

Giet de kokosmelk, vanillepoeder en geraspte kokos in een kookpot en verhit deze op een laag vuur om een homogeen mengsel te verkrijgen. Snijd de chocolade in stukken en doe deze in een slakom. Voeg het kokosmelkmengsel toe. Meng tot het mengsel glad is en de chocolade smelt. Voeg vervolgens de appelmoes, de kokosolie en de bruine suiker toe. Meng en voeg de bloem en het bakpoeder toe door een zeef. Meng opnieuw om een glad deeg te verkrijgen. Giet het in een geoliede taartvorm. 35 minuten bakken op 180°C. Haal de taart uit de oven, laat hem afkoelen voordat hij ontvormt en geniet.gateau-chocolat

Veganistische appeltaart

Zonder boter of verse room biedt deze veganistische appeltaart voor fijnproevers een zachte textuur en ultra-meltige appels.

Ingrediënten (6 personen – 45min)

  • 4 appels
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 5 cl water
  • 1 snuifje kaneel
  • 200 g bloem
  • 130 g gr griessuiker
  • 20 cl amandelroom
  • 3 eetlepels neutrale plantaardige olie

Voorbereiding

Schil de appels en snijd ze in vieren. Verwijder de kernen en snijd de appels in repen. Giet de plantaardige olie in een koekenpan en verwarm deze op laag vuur. Leg de appelstukjes in de pan en bestrooi ze met vanillesuiker en kaneel en bak ze goudbruin. Giet de amandelroom, water en poedersuiker in een bakje. Meng door de bloem en het bakpoeder met een zeef toe te voegen. Meng je weer. Leg de appelschijfjes in een geoliede pan alvorens het beslag erin te gieten. Bak ze 25 tot 30 minuten in de oven op 200°C. Laat de appeltaart afkoelen en ontvormengateau-pommes

Citroen veganistische taart

Een citroenschuimtaart… zonder eiwitschuimtaart? Het is mogelijk! Dit recept bewijst het. Een perfect vegetarisch dessert, de citroentaart wordt door iedereen gewaardeerd.

Ingrediënten (8 personen – 1u45)

  • 180g tarwemeel
  • Zest van 2 citroenen
  • 180 g suiker
  • 100 g plantaardige margarine
  • 70 g water
  • 50 g amandelpoeder
  • 30 g suiker
  • 150 ml citroensap
  • 200 ml sojacrème
  • 100 g poedersuiker
  • 100 g ingeblikt kikkererwtensap
  • 50 g maïszetmeel
  • 50 g koolzaadolie

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C en bereid uw taartdeeg voor door het tarwemeel, amandelpoeder, koolzaadolie, 30 g suiker en water te mengen. Kneed het deeg slechts een paar minuten. Leg het deeg met behulp van een deegroller in een ovenschaal en plaats het 25 minuten in de oven. Laat het afkoelen als de tijd is verstreken. Om de citroencrème te bereiden, mengt u het citroensap, de schil, de margarine en 150 g suiker. Giet er de plantaardige room en korenbloem in voordat u het weer mengt om een glad mengsel te verkrijgen. Gebruik een steelpan om het mengsel op laag vuur 10 minuten in te dikken. Giet het mengsel vervolgens over de taartbasis en zet het op een koele plaats neer. Klop ten slotte het kikkererwtensap op met een elektrische garde en voeg de suiker toe. Klop voor ongeveer 5 minuten. Schik je meringue bovenop je veganistische citroentaart. Bak in de oven gedurende 1 uur op 120°C. Eenmaal afgekoeld, is uw dessert klaar om te worden genoten!tarte-citron


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *